Nieuws

Als gerenommeerde makelaar in de regio Zandvoort hebben we het voorrecht gehad om vele prachtige buurten te verkennen en te ontdekken. Van de schilderachtige kust tot levendige gemeenschappen met een bruisend karakter, Zandvoort heeft voor elk wat wils als het gaat om het vinden van de perfecte woning. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door enkele van de topbuurten in Zandvoort, zodat je een beter beeld krijgt van wat elke buurt te bieden heeft.

1. Centrum

Het centrum van Zandvoort is het bruisende hart van het dorp, met een levendige mix van winkels, restaurants en gezellig terrasjes. Hier vindt je prachtige historische gebouwen, gezellige pleinen en een levendige sfeer. Wonen in het centrum betekent dat je alles binnen handbereik hebt, van boetiekjes tot cafés, en geniet van het bruisende dorpsleven.

2. Zandvoort-Noord

Deze buurt wordt ook wel het “rode daken” dorp genoemd. Zandvoort-Noord is een populaire buurt die bekend staat om huizen met rode daken en kindvriendelijke straten. Hier vindt je een mix van appartementen en eengezinswoningen, allemaal op loopafstand van het centrum en station. Met uitstekende voorzieningen zoals scholen, winkels en recreatiemogelijkheden op loopafstand, is Zandvoort-Noord een ideale plek voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een ontspannen levensstijl.

3. Duinpark

Voor wie op zoek is naar een oase van rust en natuur, is Duinpark de perfecte buurt. Gelegen aan de rand van Zandvoort, biedt deze buurt nieuwbouw woningen, appartementen, sportcomplexen en een prachtige omgeving met uitgestrekte duinen. Wonen in Duinpark betekent genieten van rustig wonen, terwijl je toch dicht bij alle voorzieningen van het dorp bent.

4. Zandvoort Zuid

Zandvoort Zuid is een levendige buurt, gelegen aan de duinen en vlak bij zee. Rondom de boulevard vindt je een mix van moderne appartementen, charmante herenhuizen, eengezinswoningen en luxe villa’s. De meesten met een prachtig uitzicht op zee. Met gezellige beach clubs, restaurants en watersport mogelijkheden binnen handbereik, is Zandvoort Zuid een ideale plek voor liefhebbers van het maritieme leven.

5. Nieuw Noord

Nieuw Noord is een opkomende buurt in Zandvoort, gelegen in het noordelijke deel van het dorp. Met zijn moderne architectuur, ruime opzet en uitstekende voorzieningen, trekt deze buurt steeds meer jonge professionals en gezinnen aan. Met een mix van sportaccommodaties, winkels, betaalbare woningen en luxe appartementen, biedt Nieuw Noord voor elk wat wils.

6. Het Groene Hart

Het groene hart is erg geliefd, ligt aan de rand van het centrum en staat ook bekend als de Koninginnebuurt. Deze groene wijk is ruim opgezet en bestaat uit grote eengezinswoningen en luxe (half)vrijstaande villa’s die zijn gebouwd in de jaren ’20 en ’30. De meeste huizen hebben een unieke bouwstijl, veel authentieke details, grote tuinen en lange opritten. Hier vind je rust, ruimte en hoor je de vogeltjes fluiten.

Of je nu op zoek bent naar een levendige dorpservaring, een ontspannen strandwandeling of een rustige oase in de natuur, Zandvoort heeft een buurt die perfect bij je past. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze buurten of voor hulp bij het vinden van uw ideale woning in Zandvoort. We staan klaar om je te helpen bij elke stap van jouw reis naar woningbezit in deze prachtige regio. Tot ziens bij Jansen & Biesot Makelaardij in Zandvoort!

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod

Gratis waardebepaling

Heb je verhuisplannen en ben je benieuwd wat jouw woning waard is in de huidige markt? Vraag dan een gratis en vrijblijvende waardebepaling aan!

Direct aanvragen